Pünkösdi jógatábor 2024

Kardos Zsuzsi

Bekanyarodunk a Hóvirág utcába és minden aggodalom semmissé lesz. Helyette marad a pünkösdi buja zöldség és a bodza illat. Jó itt.

 

A gyakorlások most nem megszokott módon történnek. Ennek a tábornak a fókuszában a mentális érzetek álltak. A jógagyakorlása közben általában semleges szemlélődésben vagyunk, ehelyett most azt figyeltük, hogy melyik ászana milyen érzelmeket vált ki belőlünk, milyen élményeket, emlékeket idéz fel, és azt is, hogy még milyen többlet jelentése lehet az adott testhelyzetnek az automatikusan felmerülőkön kívül. Így haladunk óráról órára a már régi ismerős haladó-, és az új, kezdő gyakorlókkal. Ismerkedünk magunkkal és a másikkal is. Kint is, bent is.

 

Én magam úgy érzem, mintha lehetséges lenne minden fontos dolgot megosztanom ezen a pár napon, de a felmerülő alternatív programok közül válogatnunk kellett. Maradt a közös film nézés az óriás kivetítőn. A film címe: NYAD. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, és nem csak azoknak, akik másnap 108 napüdvözletre készülnek. Mert igen ilyen is volt. Négy gyakorló átesett a tűzkeresztségen. Mondanám, hogy látnotok kellett volna utána az arcukat, de készült kép róla, szóval megnézhetitek. Este viszont játékos Bodywork ihletettségű gyakorlatok voltak, míg az utolsó esti szauna szeánsz a patakban lévő merülővel elég nagy felpezsdülést jelentett. És voltak csendes ebédek, közös séták, nagy beszélgetések, társasozások és a közös mindenmentes receptnélküli igazi co-süti sütések is. A kb. emlékezetből leírt recepteket csatolom, nekünk bevált.

 

De voltak a programban előre meghatározott események is. Reggel 7.00 után már a térdig érő fűben lélegeztünk és üvöltöztünk, amikor épp nem a tücsköket és a madarakat hallgattuk, megnéztük Miske Szikláról milyen messziről a házunk és Tami csodás Erdőfürdőjével magunkhoz vettük az erdő apró részleteit is, és emlék gyanánt a saját memóriánkba táraztok el fotóinkat.

 

Figyeltünk kifelé, befelé, magunkra és a másikra. Voltunk kint és bent. A tervet véghez vittük. 2024. október 10-13. között pedig jön a következő tábor! Én már tudom, mi lesz a fókuszban, de még nem árulom el. Részletek hamarosan.

 

Köszönöm, hogy jöttetek. Hálás vagyok minden pillanatáért!

GYAKORLÁSAINK

A felvételeket csak a tábor résztvevői érik el. Ha szeretnél online felvételről Te is gyakorolni, akkor előfizetéssel hamarosan elérhetővé teszem. Addig is itt találod az őszi tábor felvételeit.

1. NAP

2. NAP

3. NAP

4. NAP

Lackfi János – Kicsordulás

 

Tanulok sziklául,
hűségesnek lenni és mozdíthatatlannak,
öröklétbe gyökerezettnek,
hagyom, hogy kimarjon
és zölden benőjön az élet.

Tanulok patakul,
mindig megújulni és folyton folyvást
önazonosnak maradni,
hordozni tükrömön
képeket és káprázatokat,
mindig szaladni és mindig
megérkezettnek lenni.

 

Tanulok fául,
felfelé nyújtózni
szüntelenül égbe mártani ágvilláimat,
mélyen kötődni,
mélyből táplálkozni,
minden ősszel megszabadulni
attól, ami fölösleges,
minden tavasszal belefogni
a megújuló energia-projektbe.

 

Tanulok szélül,
mozgékonyabbnak lenni,
mint bármi, ami mozog,
jönni ki tudja, honnan,
menni ki tudja, hová,
lenni Isten erejének lehelete,
a mindenható dicsőségének
tiszta kicsordulása.

RECEPTEK

Mákos süti

  • Egy bögre mák
  • Egy bögre lizsliszt
  • 2/3 bögre cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 darab amla lereszelve
  • 1 bögre rizstej
  • Kb. 70 gramm vaj
  • Egy citrom reszelt héjja
  • Fél csomag sütőpot
  • Csipet só

Verd fel a a tojásfehérjét külön, majd verd fel a tojássárgáját a cukorral. És add hozz a többi hozzávalót. A végén keverd el a tojásfehérjével. Majd süsd 45 percig.

Gyümölcs süti

  • Egy bögre lizsliszt
  • 2/3 bögre cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 darab amla lereszelve
  • Kb. 70 gramm vaj
  • Egy citrom reszelt héjja
  • Fél csomag sütőpot
  • Csipet só
  • Egy marék banán
  • Egy marék eper
  • Egy marék barack

Verd fel a a tojásfehérjét külön, majd verd fel a tojássárgáját a cukorral. És add hozz a többi hozzávalót. A végén keverd el a tojásfehérjével. Szórd rá a gyümölcsöket. Majd süsd 45 percig.

Pedig nem is volt recept.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás